038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

In gezinnen waarbinnen een van de leden zo ziek is dat de dood onafwendbaar zal zijn, is al ruime tijd sprake van ‘verlies en rouw’. Verlies van het toekomstperspectief dat er ooit was: als (liefdes)partners, als vader of moeder of als zoon of dochter, broer of zus, als compleet gezin. De rouw is daar, nog voor de dood is ingetreden.

Het is een zware en verdrietige tijd. Verwarrend ook, als er sprake is van een ‘levensverwachting’ die al overschreden is. Gevoelens bij de toekomstige achterblijvers wisselen elkaar af. Van liefde, naar zorg, naar blijdschap om het ‘er nog zijn’ en soms ook van schuld omdat je dat wachten op de dood denkt niet meer op te kunnen brengen. Laat het afgelopen zijn…

Leven in een huis waar ziekte en dood het klimaat bepalen, doet wat met je. Hoe blijf je overeind? Wat heb je nodig, waar zit ruimte en verlichting? Hoe kom ik weer in verbinding met de liefde, die aan de basis ligt van het gezin? Hoe dragen we elkaar vanuit die liefde? Ook in deze fase van uw leven, loop ik graag met u mee. Met een luisterend oor, de juiste vragen en een groot hart. De juiste begeleiding bij verlies en rouw.. 

 

Kennismaken en vrijblijvend voorgesprek

U heeft misschien al een pakketje klaargelegd voor uw kinderen. Als u komt te overlijden vinden ze daarin de verzekeringsgegevens, uw wensen voor een mooi afscheid en uw keuze voor een uitvaartbegeleider. U heeft uw polis nagekeken op de hoogte van de uitkering bij overlijden en dat moet genoeg zijn om uw uitvaart te betalen. Als u geen verzekeringspolis heeft, maar wel een spaarpotje, dan wijst u uw nabestaanden de weg om dat te kunnen vinden. Alles goed geregeld.

Bent u niet zo georganiseerd als hierboven beschreven, maar wilt u toch op voorhand weten waar uw naasten aan toe zijn als u komt te overlijden, neemt u dan contact met ons op. Ook als u nog niet weet wie uw uitvaartbegeleiding zal gaan doen. In een vrijblijvend gesprek nemen we al uw vragen door en als u dat wenst kunnen we een kostenindicatie maken. Zodat u wellicht met een geruster hart uw leven verder kunt leven, in de wetenschap dat u goed voor uw naasten heeft gezorgd.

Lees ook het artikel in de Dijkpoorter over begeleiding bij verlies en rouw