038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

 

Over Akkerhoeve uitvaartzorg

Saskia van der Marel en Liesbeth van Helden

Saskia van der Marel Akkerhoeve uitvaartzorg
Saskia van der Marel - dementievriendelijke uitvaartverzorger

Saskia van der Marel – Sluiter

Geboren in 1966 te Hattem en opgegroeid in deze prachtige omgeving als jongste telg uit een gezin met vier kinderen. Verwend? Jazeker, als jongste kind en enige meisje in het gezin krijg je dat, daar hoef je niets voor te doen. Het heeft mij ook gevormd: om te overleven binnen een jongensgezin moet je kunnen denken in mogelijkheden, anders delf je het onderspit.

Organiseren zat er van jongs af aan al in en al vroeg werd duidelijk dat ik de kant van de dienstverlening op zou gaan. Tijdens de opleiding aan de Middelbare en Hogere Hotelschool heb ik veel in de horeca gewerkt en daarna ben ik de weg van de zakelijke dienstverlening ingeslagen.

Het werk van mijn echtgenoot bracht ons vanuit Den Haag naar de Verenigde Staten, waar onze oudste zoon is geboren. In 1996 zijn wij teruggekomen en hebben ons gesettled in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Onze dochter is in Kampen geboren, waar wij tijdelijk in een vakantiewoning woonden. Drie dagen na haar geboorte vonden wij ons huis in Wapenveld – de Akkerhoeve – waar wij uiteindelijk in 1997 zijn gaan wonen. Hier is een klein jaar later onze jongste zoon geboren.

Tijdens de jonge jaren van onze kinderen heb ik als kleine zelfstandige met name werk aangepakt dat goed te combineren viel met hun schooltijden en sporttrainingen. Naarmate de kinderen ouder en zelfstandiger werden permitteerde ik me wat meer vrijheid en in die periode heb ik me goed kunnen oriënteren op wat ik nou werkelijk wilde. Ik had leuke ‘organisatie’ en ‘re-organisatie’ opdrachten maar de zakelijke dienstverlening werd me te beperkt, te veel geënt op financieel resultaat. In de uitvaartzorg daarentegen kan je nog verschil maken: hier komt alles samen waar mijn hart ligt: mensen, organiseren, helpen.

In oktober 2013 heb ik de opleiding tot uitvaartverzorger afgerond en ben ik mijn eigen onderneming -Akkerhoeve uitvaartzorg- gestart. Het gevoel dat dit het voor mij is, is alleen maar sterker geworden. In deze branche bouw je in korte tijd een hele intense relatie op met de nabestaanden die jou het afscheid van hun dierbare toevertrouwen. Een enorme eer. Dat vertrouwen vertaal ik in aandacht, betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Uit ervaring weet ik dat een mooi liefdevol afscheid positief kan bijdragen aan de wijze waarop je als nabestaande het verlies een plek geeft. De foto van mij die lange tijd op de homepage heeft gestaan (en nu in de Blog) is gemaakt tijdens de uitvaart van mijn eigen moeder. De herinneringen aan haar en aan haar afscheid zijn mij heel dierbaar. En dát gevoel is wat ik iedereen mee zou willen geven.

Liesbeth van Helden – van der Meer

Geboren in 1968 te Den Haag, opgegroeid in Noord-Brabant en sinds 2010 woonachtig in Hattem met echtgenoot, vier kinderen en een hond.

Mijn eerste baan was als tekstschrijver en evenementenorganisator op een bureau voor marketingcommunicatie in Veldhoven, later in Eindhoven. Na een kort dienstverband bij een impresariaat, ben ik als uitzendconsulent gaan werken tot de geboorte van ons eerste kind. Na haar geboorte ben ik gestopt met betaald werken en ben ik mijn man gevolgd door Belgie en Nederland vanwege zijn werk. In iedere woonplaats kregen we er een kindje bij. Met de verhuizing naar Hattem is onze gezinsuitbreiding voltooid met een lieve Australische labradoodle, Tommie.

Naast mijn werk voor het gezin, deed ik veel vrijwilligerswerk. In de buurt, op school, bij de sportverenigingen van de kinderen. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving, of dat nu betaald wordt of niet en het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen als je net bent verhuisd. De laatste stad waar we woonden voordat we naar Hattem kwamen, was Maastricht. Daar hebben we een ongelooflijk fijne tijd gehad en veel lief en leed gedeeld met de mensen om ons heen: de gelukkige geboorte van ons jongste kind en helaas het zware afscheid van een dierbare vriendin die, nog maar 44 jaar jong en moeder van twee jonge kinderen, overleed aan borstkanker. Na afloop van haar uitvaart kreeg ik een compliment van mijn echtgenoot voor de manier waarop ik mijn rol daarbij had ingevuld en hij suggereerde dat ik van uitvaartbegeleiding mijn werk moest maken.

De tijd was echter nog niet rijp, eerst moest ik nog meer kinderen en ouders tegenkomen die op welke manier dan ook te maken kregen met rouw en verlies. Die moesten ontdekken dat pijn en verdriet om wat dan ook, doorvoeld moeten worden voordat er ruimte kan ontstaan voor nieuwe dingen. Die moesten ervaren dat het beleven van gelukkige momenten nodig is om verdriet te kunnen dragen. Die mij daarmee een grote spiegel voorhielden en ik ook mijn eigen rouw herkende.

Inmiddels ben ik ook kinder- en danscoach en heb ik de vakopleiding tot uitvaartbegeleider afgerond. Al mijn rode draadjes komen samen. “Bezield mensenwerk” noem ik het en daar word ik gelukkig van.

Liesbeth van Helden - van der Meer - Akkerhoeve uitvaartzorg

Begrafenis of crematie regelen

Wilt u kennis maken, een begrafenis of crematie regelen, of heeft u behoefte aan meer informatie, bel (038 44 77 600) of mail gerust. Dan bekijken we of voor dat moment een telefoongesprek voldoet en anders maken we een afspraak, vrijblijvend uiteraard.

Het regelen van de uitvaart doet u met Saskia van der Marel of met Liesbeth van Helden. Heeft u een voorkeur? Dat mag, laat het ons weten. Saskia of Liesbeth begeleidt u door de dagen voorafgaand duidelijk te communiceren wat er die dag gaat gebeuren en welke keuzes gemaakt moeten worden. Onder van Kaart tot Koffie leest u waar u onder andere aan moet denken.

Op de dag van de uitvaart blijft uw begeleider bij de familie. Omdat zij niet op twee locaties tegelijk kan zijn is haar collega meestal op de locatie van de uitvaart, denk aan de kerk, het crematorium of condoleancelocatie.

 

Werkgebied Akkerhoeve uitvaartzorg

Akkerhoeve uitvaartzorg is voornamelijk werkzaam in haar eigen omgeving tussen Zwolle en Apeldoorn. Voor een begrafenis of crematie in en in de omgeving van Zwolle, Hattem, Wapenveld, Heerde, Epe en Apeldoorn kunt u Akkerhoeve uitvaartzorg (vrijblijvend) benaderen.

Natuurlijk zijn wij bereid om ook buiten deze regio onze diensten aan te bieden. Het is dan wel aan te raden alvast een (vrijblijvend) voorgesprek aan te vragen waardoor wij ons kunnen ‘inlezen’ in de omgeving en de mogelijkheden daar.

Heeft u vragen over de uitvaart?

Dankbaarheid, diepe dankbaarheid. Dat woord komt in mij op als ik terug denk aan de uitvaartzorg, uitvaartdienst en de begrafenis van onze lieve zoon Matthijs. Dankbaarheid, omdat Liesbeth met veel gevoel, warmte, liefde en rust in staat is geweest om professioneel en tot in de puntjes verzorgd deze laatste eer te geven aan Matthijs. Liesbeth voelde uitstekend aan wat onze behoefte was, hoe ze ons moest voorbereiden en op welk moment ze informatie moest geven. Ze voelde uitstekend aan wat niet onder woorden kon worden gebracht en was in staat daar woorden en daden van te maken. 

Het respect dat ze toonde voor Matthijs, ons gezin met jonge kinderen en de vrienden van Matthijs maakte dat ze invoegde op een manier die rust gaf en overzicht. Een manier waarop ruimte was voor iedere emotie die zich aandiende. We voelden ons vrij om te zijn wie we op dat moment waren. Van luchtig en humorvol tot bezorgd, lamgeslagen en verdrietig.

Liesbeth heeft ons van het begin tot het einde geholpen om de dag van de uitvaartdienst en de begrafenis tot in de puntjes perfect te verzorgen. Ondanks het grote gezelschap, de bijzonderen eisen en de reisafstanden die we hadden verliep het werkelijk perfect. Het maakt dat we ons gedragen, ontzorgt en rustig voelden.

Lieve Liesbeth en Saskia, dank voor de geweldige steun en zorg die jullie op de zwartste dagen van ons leven hebben gegeven! Het maakte de dagen lichter en leefbaarder door er samen stap voor stap door heen te gaan.

Met hartelijke groet,

Marco Annot

Lieve Saskia,

Vandaag een week geleden was de crematie van papa in kleine kring, de avond ervoor was er gelegenheid tot condoleance. Het overlijden van papa was onverwachts en overviel ons. Toch hebben wij onszelf de tijd gegeven om na te denken over de uitvaart. Eén ding stond vast; wij wilden de uitvaart niet verzorgd hebben door een grote onderneming, wij hadden behoefte aan een persoonlijke bejegening. Via een bekende die ervaring met jou had, hebben wij jou de volgende dag gebeld om te vragen of jij in de gelegenheid was om ons te helpen bij de uitvaart. Binnen een half uur was je ter plekke en hebt ons door deze droevige tijd heel geleid. Je voelde haarfijn onze behoeftes aan, vroeg doortastend naar onze wensen en kwam met allerlei ideeën waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben. Iedereen die het wilde betrok je bij het afscheid, echtgenote, kinderen en kleinkinderen, tot in de puntjes was alles verzorgd. Wat een steun ben je voor onze familie geweest, fantastisch! Jouw warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, deze blijft gekoppeld aan de herinnering aan papa. Wij hebben een hele goede keuze gemaakt om jou te vragen.
Saskia, héél erg bedankt!

Liefs, namens de hele familie, Ingrid

Ingrid

Beste Saskia

Afgelopen week hebben wij helaas afscheid genomen van mijn schoonvader. Hoewel ik niet in de eerste regellinie stond natuurlijk zoals bij papa, kreeg ik wel mee hoe XXX (landelijke organisatie) haar rol pakte in de beslommeringen rond de uitvaart. Wat een verschil met hoe jij ons bijstond! Je hebt ons vanaf seconde 1 zoveel uit handen genomen, regelde de praktische dingen al voordat wij eraan konden denken, droeg prachtige ideeën aan, nam het initiatief gevraagd en ongevraagd maar altijd zodanig dat wij het gevoel hadden dat je begreep wat wij wilden en nodig hadden. Warm, betrokken maar ook professioneel en duidelijk. En dat heeft ervoor gezorgd dat wij met zoveel voldoening en tevredenheid terugkijken op ons afscheid van papa, hoe verdrietig ook.
Daar kan ik je niet genoeg voor bedanken!

Lieve groet, Anouk

Anouk

Lieve Saskia,

We willen je heel erg bedanken voor de persoonlijke begeleiding die je ons gegeven hebt na het overlijden van Ma. Het denken in mogelijkheden i.p.v. de standaard zaken hebben wij erg gewaardeerd.

Familie Steenkamp

In juni 2018 overleed onze lieve dochter op haar vakantieadres in het buitenland. Wat er dan op je afkomt is met geen pen te beschrijven. Omdat wij een aantal maanden daarvoor, bij het afscheid van een goede kennis hebben ervaren hoe perfect en liefdevol de dames van Akkerhoeve uitvaartzorg alles tot in de perfectie regelden, wisten wij meteen waar we moesten zijn met alle vragen en zorgen. We zijn nog steeds diep onder de indruk van de manier waarop Liesbeth en Saskia er voor ons waren en nog zijn. Het liefdevolle afscheid van onze dochter is door alle betrokkenen als bijzonder waardevol ervaren. Onze dank en complimenten gaan uit naar Liesbeth en Saskia, een betere begeleiding hadden wij ons niet kunnen wensen.

Familie Groeneveld

Op een van de moeilijkste momenten in ons leven, bij het overlijden van onze vader, kwam Saskia ons helpen bij de uitvaart. Mijn zus en ik wilden graag een persoonlijke, onafhankelijke uitvaartondernemer en kwamen uit bij Saskia van Akkerhoeve Uitvaartzorg. Een schot in de Roos. Saskia begreep ons. Snapte precies wat wij belangrijk vonden en haakte daar naadloos op aan. Denk je hieraan, hoe wil je dit, hoe wil je dat. Oog voor detail en gaan voor het beste. Kwaliteit en toewijding. Een klasse apart. Humor, een lach en een traan. Een persoonlijke uitvaart, die warmte en genegenheid uitstraalde. Dit gun je iedereen.
Saskia, bedankt!
Liefs, Krista

Krista

Een begrafenis kun je niet overdoen. En is het gek te zeggen dat het op deze sfeervolle wijze ook niet over te doen is? Dankzij Saskia van der Marel die alle ruimte gaf voor de eigen invulling van de dag en die het heft in handen nam voor de praktische uitvoering ervan. Begraven op zondag, de inschakeling van familieleden, de verzorging van de kaarten, een doedelzakspeler, een waardig uitgeleide, de verzorging van de liturgie, de organisatie van de condoleance en vooral een warme schouder van haar in de buurt. Ook de nazorg valt niet te vergeten. Klasse! Wij kijken er allemaal met dankbaarheid op terug en zijn blij dat wij onze zeer dierbare een zó mooi afscheid hebben kunnen geven.

Ine van Vloten

Hartelijk dank Saskia hiervoor. En ook voor alle goede zorgen rondom het overlijden en de uitvaart van mijn moeder. Ik houd er een heel goed gevoel aan over dankzij jouw zorgvuldige regie van alles daaromheen. De respectvolle manier waarop je met mijn overleden moeder omging. Heel bijzonder hoor. Je hebt een heel goed gevoel voor menselijke verhoudingen en was altijd plezierig betrokken maar nooit op de voorgrond tenzij nodig.

Gerda van Leeuwen

Afscheid nemen van een dierbare is iets wat je goed moet doen en kan je nooit meer overdoen. Wij hebben de afgelopen week de steun van Saskia mogen ervaren. Haar warmte, betrokkenheid en liefde is zo intens. Mede door haar professie is het afscheid zo waardevol geweest voor de hele familie. Dank je wel lieve Saskia, je bent voor ons van onschatbare waarde geweest. Dank voor veel. Liefs, Marlies

Marlies Bierdrager

Beste Saskia, Dankjewel voor gister, wát deed je het goed. Was erg fijn telkens je te zien, je gezicht, je uitstraling, je alertheid en rust. De aanleiding was verdrietig, maar de invulling erg mooi en warm. Veel hartelijke groeten, Robert Kees

Robert Kees Henry

Hallo Saskia, ik was gisteren bij een crematie van een vriendin en tijdens deze dienst, die op mij overkwam als een routineklus, moest ik opeens aan jou denken. Aan je zorgvuldigheid, betrokkenheid én creativiteit en hoe prettig en waardevol het is als dit soort ‘dingen’ op een dergelijke manier worden uitgevoerd. Dus bij deze…  Vriendelijke groet, Lidy Bügel

Lidy Bügel

Saskia heeft mijn vader nog voor zijn overlijden persoonlijk gesproken. Zowel voor hem als voor ons gaf dat rust en duidelijkheid.
Wat ik enorm heb gewaardeerd is haar zeer persoonlijke, respectvolle en geduldige benadering. Tijd was geen issue. Haar oog voor detail en actieve participatie in de voorbereiding en tijdens de dag van de uitvaart zelf, heeft absoluut het verschil gemaakt. Saskia deed suggesties waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben en dat gaf juist die persoonlijke noot die wij zo wensten.

Op de dag van de uitvaart heb ik haar nauwelijks waargenomen, als het nodig was bleek ze er ineens te zijn. Daardoor hebben wij ons volledig kunnen richten op het afscheid, onze gasten en ons verdriet.

Saskia: enorm bedankt voor je grote betrokkenheid en steun!

Monique Hulsegge

Beste Saskia, je was de laatste schakel van mijn team en mede dankzij jouw inzet en professionaliteit is het afscheid van mam een hele mooie afsluiting van haar leven geworden. Namens de familie Corts dank hiervoor, Danielle

Danielle Boertien – Corts

Woorden van dank gaan uit naar jou Saskia. Jouw inzet, betrokkenheid, zorgvuldigheid, bescheidenheid en liefde hebben er mede voor gezorgd dat mijn moeder het afscheid heeft gekregen welke ze zo verdiende. Heel veel dank voor alles. Liefs, Marlies

Marlies Bierdrager

Lieve Saskia, héél, héél hartelijk bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Voor je betrokkenheid, aandacht, liefde en luisterende houding.

Fam. Meijer-Klappe

Wensen en Grenzen alles over uitvaart en begrafenis

Vraag vrijblijvend aan

Vraag geheel vrijblijvend het boekje 'Wensen&Grenzen' van Akkerhoeve uitvaartzorg aan met tips en advies rond het regelen van een uitvaart.

 

Aanvragen

 

‘Je bent zo goed als je laatste uitvaart’

 

Lieve Saskia,

Vandaag een week geleden was de crematie van papa in kleine kring, de avond ervoor was er gelegenheid tot condoleance. Het overlijden van papa was onverwachts en overviel ons. Toch hebben wij onszelf de tijd gegeven om na te denken over de uitvaart. Eén ding stond vast; wij wilden de uitvaart niet verzorgd hebben door een grote onderneming, wij hadden behoefte aan een persoonlijke bejegening. Via een bekende die ervaring met jou had, hebben wij jou de volgende dag gebeld om te vragen of jij in de gelegenheid was om ons te helpen bij de uitvaart. Binnen een half uur was je ter plekke en hebt ons door deze droevige tijd heel geleid. Je voelde haarfijn onze behoeftes aan, vroeg doortastend naar onze wensen en kwam met allerlei ideeën waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben. Iedereen die het wilde betrok je bij het afscheid, echtgenote, kinderen en kleinkinderen, tot in de puntjes was alles verzorgd. Wat een steun ben je voor onze familie geweest, fantastisch! Jouw warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, deze blijft gekoppeld aan de herinnering aan papa. Wij hebben een hele goede keuze gemaakt om jou te vragen.
Saskia, héél erg bedankt!

Liefs, namens de hele familie, Ingrid  

Akkerhoeve uitvaartzorg

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 44 77 600  

VOLG ONS

© 2017 Alle rechten voorbehouden Akkerhoeve uitvaartzorg.