038 44 77 600 saskia@akkerhoeve.nl

 

Over Akkerhoeve uitvaartzorg

Saskia van der Marel

Saskia van der Marel – Sluiter

Geboren in 1966 in Hattem en opgegroeid in deze prachtige omgeving als jongste uit een gezin met vier kinderen. Organiseren zat er van jongs af aan al in en al vroeg werd duidelijk dat ik de kant van de dienstverlening op zou gaan. Na de Middelbare en de Hogere Hotelschool werd dat de zakelijke dienstverlening.

In 1996 hebben wij ons -komend vanuit het buitenland- gesettled in de omgeving waar ik zelf ben opgegroeid. In de jonge jaren van de kinderen heb ik voornamelijk werk aangepakt dat goed te combineren viel met schooltijden en daarmee mijn eigen toekomstplannen op een laag pitje gezet.

Nu de kinderen ouder zijn en veelal hun eigen gang gaan is het tijd om mijn al langer bestaande droom na te jagen: de uitvaartzorg. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding en ben ervoor gegaan. In oktober 2013 heb ik de opleiding afgerond en ben ik in mijn werkomgeving tussen Zwolle en Apeldoorn mijn eigen uitvaartonderneming gestart, genoemd naar de plek waar ik woon: de Akkerhoeve. Het gevoel dat dit het voor mij is, is alleen maar sterker geworden. In deze branche bouw je in korte tijd een hele intense relatie op met de nabestaanden die jou het afscheid van hun dierbare toevertrouwen. Een enorme eer. Dat vertrouwen vertaal ik in aandacht, betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Uit ervaring weet ik dat een mooi liefdevol afscheid positief kan bijdragen aan de wijze waarop je als nabestaande het verlies een plek geeft. De kleurenfoto van mij op de homepage is gemaakt tijdens de uitvaart van mijn eigen moeder. De herinneringen aan haar en aan haar afscheid zijn mij heel dierbaar. En dát gevoel is wat ik iedereen mee zou willen geven.

“Luisteren is één van mijn belangrijkste taken, vooral naar wat er niet gezegd wordt…”

Begrafenis of crematie regelen

Wilt u kennis maken, een begrafenis of crematie regelen, of heeft u behoefte aan meer informatie, bel (038 44 77 600) of mail gerust. Dan bekijken we of voor dat moment een telefoongesprek voldoet en anders maken we een afspraak, vrijblijvend uiteraard.

Het regelen van de uitvaart doet u met name met Saskia van der Marel. Zij begeleidt u door de dagen voorafgaand duidelijk te communiceren wat er die dag gaat gebeuren en welke keuzes gemaakt moeten worden. Onder van Kaart tot Koffie leest u waar u onder andere aan moet denken.

Op de dag van de uitvaart blijft Saskia van der Marel bij de familie. Omdat zij niet op twee locaties tegelijk kan zijn is haar collega Arriane Sengers meestal op de locatie van de uitvaart, denk aan de kerk, het crematorium of condoleancelocatie. Arriane verricht ook achter de schermen allerlei hand- en spandiensten, zodat zij in drukke periodes verschillende taken van Saskia over kan nemen. Naadloos en geruisloos. En dat is fijn werken!

Werkgebied Akkerhoeve uitvaartzorg

Akkerhoeve uitvaartzorg is voornamelijk werkzaam in haar eigen omgeving tussen Zwolle en Apeldoorn. Voor een begrafenis of crematie in en in de omgeving van Zwolle, Hattem, Wapenveld, Heerde, Epe en Apeldoorn kunt u Akkerhoeve uitvaartzorg (vrijblijvend) benaderen.

Natuurlijk zijn wij bereid om ook buiten deze regio onze diensten aan te bieden. Het is dan wel aan te raden alvast een (vrijblijvend) voorgesprek aan te vragen waardoor wij ons kunnen ‘inlezen’ in de omgeving en de mogelijkheden daar.

Heeft u vragen over de uitvaart?

Lieve Saskia,

Vandaag een week geleden was de crematie van papa in kleine kring, de avond ervoor was er gelegenheid tot condoleance. Het overlijden van papa was onverwachts en overviel ons. Toch hebben wij onszelf de tijd gegeven om na te denken over de uitvaart. Eén ding stond vast; wij wilden de uitvaart niet verzorgd hebben door een grote onderneming, wij hadden behoefte aan een persoonlijke bejegening. Via een bekende die ervaring met jou had, hebben wij jou de volgende dag gebeld om te vragen of jij in de gelegenheid was om ons te helpen bij de uitvaart. Binnen een half uur was je ter plekke en hebt ons door deze droevige tijd heel geleid. Je voelde haarfijn onze behoeftes aan, vroeg doortastend naar onze wensen en kwam met allerlei ideeën waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben. Iedereen die het wilde betrok je bij het afscheid, echtgenote, kinderen en kleinkinderen, tot in de puntjes was alles verzorgd. Wat een steun ben je voor onze familie geweest, fantastisch! Jouw warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, deze blijft gekoppeld aan de herinnering aan papa. Wij hebben een hele goede keuze gemaakt om jou te vragen.
Saskia, héél erg bedankt!

Liefs, namens de hele familie, Ingrid

Ingrid (december ’17)

Beste Saskia

Afgelopen week hebben wij helaas afscheid genomen van mijn schoonvader. Hoewel ik niet in de eerste regellinie stond natuurlijk zoals bij papa, kreeg ik wel mee hoe XXX (landelijke organisatie) haar rol pakte in de beslommeringen rond de uitvaart. Wat een verschil met hoe jij ons bijstond! Je hebt ons vanaf seconde 1 zoveel uit handen genomen, regelde de praktische dingen al voordat wij eraan konden denken, droeg prachtige ideeën aan, nam het initiatief gevraagd en ongevraagd maar altijd zodanig dat wij het gevoel hadden dat je begreep wat wij wilden en nodig hadden. Warm, betrokken maar ook professioneel en duidelijk. En dat heeft ervoor gezorgd dat wij met zoveel voldoening en tevredenheid terugkijken op ons afscheid van papa, hoe verdrietig ook.
Daar kan ik je niet genoeg voor bedanken!

Lieve groet, Anouk

Anouk (oktober ’17)

Op een van de moeilijkste momenten in ons leven, bij het overlijden van onze vader, kwam Saskia ons helpen bij de uitvaart. Mijn zus en ik wilden graag een persoonlijke, onafhankelijke uitvaartondernemer en kwamen uit bij Saskia van Akkerhoeve Uitvaartzorg. Een schot in de Roos. Saskia begreep ons. Snapte precies wat wij belangrijk vonden en haakte daar naadloos op aan. Denk je hieraan, hoe wil je dit, hoe wil je dat. Oog voor detail en gaan voor het beste. Kwaliteit en toewijding. Een klasse apart. Humor, een lach en een traan. Een persoonlijke uitvaart, die warmte en genegenheid uitstraalde. Dit gun je iedereen.
Saskia, bedankt!
Liefs, Krista

Krista (maart ’17)

Beste Saskia, Dankjewel voor gister, wát deed je het goed. Was erg fijn telkens je te zien, je gezicht, je uitstraling, je alertheid en rust. De aanleiding was verdrietig, maar de invulling erg mooi en warm. Veel hartelijke groeten, Robert Kees

Robert Kees Henry (december ’15)

Hartelijk dank Saskia hiervoor. En ook voor alle goede zorgen rondom het overlijden en de uitvaart van mijn moeder. Ik houd er een heel goed gevoel aan over dankzij jouw zorgvuldige regie van alles daaromheen. De respectvolle manier waarop je met mijn overleden moeder omging. Heel bijzonder hoor. Je hebt een heel goed gevoel voor menselijke verhoudingen en was altijd plezierig betrokken maar nooit op de voorgrond tenzij nodig.

Gerda van Leeuwen (oktober ’15)

Een begrafenis kun je niet overdoen. En is het gek te zeggen dat het op deze sfeervolle wijze ook niet over te doen is? Dankzij Saskia van der Marel die alle ruimte gaf voor de eigen invulling van de dag en die het heft in handen nam voor de praktische uitvoering ervan. Begraven op zondag, de inschakeling van familieleden, de verzorging van de kaarten, een doedelzakspeler, een waardig uitgeleide, de verzorging van de liturgie, de organisatie van de condoleance en vooral een warme schouder van haar in de buurt. Ook de nazorg valt niet te vergeten. Klasse! Wij kijken er allemaal met dankbaarheid op terug en zijn blij dat wij onze zeer dierbare een zó mooi afscheid hebben kunnen geven.

Ine van Vloten (maart ’15)

Hallo Saskia, ik was gisteren bij een crematie van een vriendin en tijdens deze dienst, die op mij overkwam als een routineklus, moest ik opeens aan jou denken. Aan je zorgvuldigheid, betrokkenheid én creativiteit en hoe prettig en waardevol het is als dit soort ‘dingen’ op een dergelijke manier worden uitgevoerd. Dus bij deze…  Vriendelijke groet, Lidy Bügel

Lidy Bügel (april ’15)

Woorden van dank gaan uit naar jou Saskia. Jouw inzet, betrokkenheid, zorgvuldigheid, bescheidenheid en liefde hebben er mede voor gezorgd dat mijn moeder het afscheid heeft gekregen welke ze zo verdiende. Heel veel dank voor alles. Liefs, Marlies

Marlies Bierdrager (juli ‘14)

Beste Saskia, je was de laatste schakel van mijn team en mede dankzij jouw inzet en professionaliteit is het afscheid van mam een hele mooie afsluiting van haar leven geworden. Namens de familie Corts dank hiervoor, Danielle

Danielle Boertien – Corts (juli ‘14)

Afscheid nemen van een dierbare is iets wat je goed moet doen en kan je nooit meer overdoen. Wij hebben de afgelopen week de steun van Saskia mogen ervaren. Haar warmte, betrokkenheid en liefde is zo intens. Mede door haar professie is het afscheid zo waardevol geweest voor de hele familie. Dank je wel lieve Saskia, je bent voor ons van onschatbare waarde geweest. Dank voor veel. Liefs, Marlies

Marlies Bierdrager (dec. ‘13)

Lieve Saskia, héél, héél hartelijk bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Voor je betrokkenheid, aandacht, liefde en luisterende houding.

Fam. Meijer-Klappe (oktober ‘13)

Beste Saskia, het was een mooi afscheid van Pauline gisteren- aangrijpend, waardig en in de stijl van Pauline. Ik wil je mede namens Monique hartelijk danken voor de manier waarop je dit afscheid hebt begeleid. Knap hoe je ondanks jouw vriendschap en verdriet om Pauline hier professioneel invulling aan hebt gegeven. Zit nog met Adèle en Anouk in het hoofd. Zal wel even duren voordat we allemaal in de normale mode gaan draaien…

Roeland Keser (juli ‘13)

Lieve Saskia, waardig, warm en attent was jouw begeleiding bij de uitvaart van Jan. Hoe je meeleefde en op een bescheiden manier overal aan dacht, was voor ons een grote steun. Dankzij jouw professionele optreden werd het een bijzonder en stijlvol afscheid, tot in de puntjes verzorgd. Wat ons, ondanks ons verdriet, een goed gevoel gaf. Beter kon niet. Mijn hartelijke dank hiervoor, Joukje Kuipers – Eikelboom

Joukje Kuipers (februari ‘13)

‘Je bent zo goed als je laatste uitvaart’

 

Lieve Saskia,

Vandaag een week geleden was de crematie van papa in kleine kring, de avond ervoor was er gelegenheid tot condoleance. Het overlijden van papa was onverwachts en overviel ons. Toch hebben wij onszelf de tijd gegeven om na te denken over de uitvaart. Eén ding stond vast; wij wilden de uitvaart niet verzorgd hebben door een grote onderneming, wij hadden behoefte aan een persoonlijke bejegening. Via een bekende die ervaring met jou had, hebben wij jou de volgende dag gebeld om te vragen of jij in de gelegenheid was om ons te helpen bij de uitvaart. Binnen een half uur was je ter plekke en hebt ons door deze droevige tijd heel geleid. Je voelde haarfijn onze behoeftes aan, vroeg doortastend naar onze wensen en kwam met allerlei ideeën waar wij zelf nooit aan gedacht zouden hebben. Iedereen die het wilde betrok je bij het afscheid, echtgenote, kinderen en kleinkinderen, tot in de puntjes was alles verzorgd. Wat een steun ben je voor onze familie geweest, fantastisch! Jouw warme persoonlijkheid zal ik nooit vergeten, deze blijft gekoppeld aan de herinnering aan papa. Wij hebben een hele goede keuze gemaakt om jou te vragen.
Saskia, héél erg bedankt!

Liefs, namens de hele familie, Ingrid (dec. 17') 

Akkerhoeve uitvaartzorg

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 44 77 600  

VOLG ONS

© 2017 Alle rechten voorbehouden Akkerhoeve uitvaartzorg.